INFORMARE PRIVIND CASELE DE MARCAT CU JURNAL ELECTRONIC

Daca in luna OCTOMBRIE ati fiscalizat si marcat bonuri fiscale pe noile case de marcat cu jurnal electronic – dorim sa ne asiguram de faptul ca furnizorii caselor de marcat v-au instiintat de obligativitatea depunererii declaratiei A4200 pana pe data de 20 ale lunii urmatoare pentru care scoateti Z-ul.

Declaratia A4200 este OBLIGATIA UTILIZATORULUI CASEI DE MARCAT iar furnizorul casei de marcat care v-a fiscalizat casa de marcat cu jurnal electronic trebuia sa va anunte de aceasta obligativitate si sa vina sa va genereze, sau sa va invete sa generati pe un STICK fisierele catre trebuiesc depuse la ANAF de catre UTILIZATORUL casei de marcat.

Declaratia A4200 este solicitata de ANAF deoarece sistemul prin care jurnalul electronic al casei de marcat ar fi trebuit sa se lege direct la ANAF ...... nu functioneaza, iar pana cand sistemul informatic ANAF va functiona – dumneavoastra aveti obligatia de a transmite valoarea bonurilor fiscale marcate in cursul lunii.

Unii dintre furnizorii casei de marcat au preluat, contra cost, aceasta sarcina a utilizatorilor caselor de marcat prin contractul de service. Aceasta declaratie A4200 se depune EXCLUSIV online deci cu semnatura electronica.

In concluzie, pentru a depune acesta declaratie a casei de marcat aveti urmatoarele variante:

1.       - Fie va achizitionati semnatura digitala si va transminteti personal aceasta declaratie

2.      -  Fie externalizati acest serviciu catre furnizorul casei de marcat

3.      -  Fie va putem ajuta noi, de la contabilitate, cu conditia primirii pe stick sau pe mail a fisierelor din casa de marcat, contra unei sume de 50 lei/casa de marcat.

 

« vezi toate noutatile